• blusser
  • Blusser keuren
  • Droge blusleiding
  • Gereedschap
  • Noodverlichting
  • ehbo

Droge blusleiding

In bedrijfspanden is het verplicht om op hogere of diepere verblijfsgebieden te beschikken over droge blusleidingen (ook wel brandweerleidingen genoemd). Deze leidingen zijn uitsluitend bedoeld als blusvoorziening voor de brandweer. Dankzij de installatie van droge blusleidingen kan de brandweer in geval van nood relatief ter plaatse met de bluswerkzaamheden aan de slag gaan. Dat biedt de mogelijkheid om een brand te beperken, waarmee forsere schade voorkomen kan worden.

Het is wettelijk verplicht om eens per jaar een controle uit te laten voeren conform de NEN-1594. Bij zo'n controle zal al het leidingwerk nagelopen worden om te checken of alles nog steeds in orde is. Ook kijken wij naar de aansluitingen, die te allen tijde vrij beschikbaar moeten zijn. Op basis van deze controle zullen wij eventueel direct actie ondernemen als iets niet in orde is en bij andere gevallen zullen wij u adviseren over de beste manier van aanpak.

Periodieke beproeving

Volgens dezelfde NEN-1594 norm is het wettelijk verplicht om de droge blusleiding eens per vijf jaar te onderwerpen aan een beproeving. Dat betekent dat wij de gehele leiding laten vollopen en op druk zetten om te controleren of deze de druk nog steeds aan kan en of alles werkt zoals beoogd. Na het uitvoeren van deze beproeving ofwel test, zullen wij een rapport opmaken en die aan u overhandigen.

Binnen de vastgestelde NEN-1594 norm valt samengevat: een jaarlijkse controle op de droge blusleiding en eens per vijf jaar een beproeving. Bremmer Brandpreventie is uw partner voor deze terugkerende controles, die wij graag voor u verzorgen. Met ons in de arm is dat aspect van de totale brandbeveiliging gedekt, maar ook kan u bij ons terecht voor aanvullende diensten. Denk aan noodverlichting, gereedschap keuring en blusmiddelen.

Kortom, wij zijn uw specialist in brandbeveiliging. Wij zorgen ervoor dat het altijd tip top in orde is. Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op, wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs. U kunt ons bellen op: +31 6 3640 3052 of maak gebruik van ons contactformulier.